Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

remax

Τατούλης: «Να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά»

Θερμή υποδοχή από τους Λάκωνες και το μήνυμα για μία «καθαρή» νίκη.
Profile picture for user admin
από anagnostis team
ΔημοσιεύτηκεΔευ. 20 Μάιος. 2019
κανέναΣΧΟΛΙΟ

Με έκδηλο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν οι Λάκωνες τον Πέτρο Τατούλη στην Σπάρτη όπου έδωσε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο νομό την Κυριακή 19 Μαΐου. Μία περιοχή όπου ο νυν περιφερειάρχης έχει αρκετούς φίλους και ελπίζει σε ένα υψηλό ποσοστό. 

Καθαρή Νίκη από την πρώτη Κυριακή

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε από τη Λακωνία μια "καθαρή" νίκη, που θα στείλει ηχηρό μήνυμα σε όλη την χώρα και θα σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για την περιφερειακή διακυβέρνηση. Στον τόπο αυτό, για τον οποίο ο Πλούταρχος έγραφε «Στη Σπάρτη ο ελεύθερος είναι περισσότερος ελεύθερος”. Στον τόπο αυτό, που ο ηρωισμός και η γενναιότητα δεν ήταν γραμμένος σε κάποιο γονίδιο, αλλά αποτελούσε αναπόσπαστο στοιχείο μιας συνεχούς και αδιάκοπης παιδευτικής διαδικασίας. Στον τόπο τέλος, όπου τα τείχη δεν τα χρειαστήκαμε ποτέ, γιατί τα τείχη μας ήταν πάντα οι άνδρες και οι γυναίκες μας. Οι άνθρωποι μας. Αυτοί οι άνθρωποι, εσείς οι σημερινοί Λάκωνες, είστε η μεγάλη δύναμη του τόπου αυτού. Εσείς είστε και η δική μας μεγάλη δύναμη», τόνισε ο Πέτρος Τατούλης.

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Η Νέα Πελοπόννησος οδηγός για την Νέα Ελλάδα

"Το σχέδιο μας δημιουργεί ήδη τις συνθήκες για μια δυνατή και ανεξάρτητη Πελοπόννησο, που θα πολλαπλασιάζει τα οφέλη για τους πολλούς και δεν θα υποτάσσεται στους λίγους και περαστικούς", είπε μεταξύ άλλων ο Πέτρος Τατούλης, δίνοντας το στίγμα, "για την δημιουργία μιας ευρείας κοινωνικής πλειοψηφίας στον ιδεολογικό χώρο του Κέντρου που θα γίνει στυλοβάτης της αλλαγής που συντελείται στην Πελοπόννησο, με στόχο της δημιουργίας της Νέας Πελοποννήσου και της Νέας Ελλάδας". 

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Κάναμε την Πελοπόννησο ένα τόπο μοναδικών εμπειριών

Ο Πέτρος Τατούλης, εμφανώς συγκινημένος από τον έκδηλο ενθουσιασμό των Λακώνων πολιτών, τους ευχαρίστησε για την εμπιστοσύνη και την τιμή που του κάνουν να στηρίζουν τον ίδιο, τους υποψήφιους συμβούλους και το συνδυασμό Νέα Πελοπόννησος και ζήτησε μια καθαρή νίκη που θα επιτρέψει την συνέχιση του επιχειρησιακού προγράμματος που υλοποιείται, και το οποίο θα κορυφωθεί στην επόμενη θητεία, με τα μεγάλα και μικρά έργα που περιλαμβάνει. 

Ο Πέτρος Τατούλης μίλησε ακόμα για την επένδυση που έχει γίνει για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού στην Πελοπόννησος σημειώνοντας: “Κάναμε την Πελοπόννησο έναν τόπο μοναδικών και σύνθετων εμπειριώνδημιουργώντας το δικό μας αφήγημα, τη Μυθική Πελοπόννησο” ενώ δεν παρέλειψε να παρουσιάσει και τη δυναμική πορεία ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος της Λακωνίας, μιας περιοχής με σπάνια συγκριτικά πλεονεκτήματα που την αναδεικνύουν σε έναν ιδιαίτερα δυναμικό προορισμό της Πελοποννήσου και της χώρας. “Καταστήσαμε την Πελοπόννησο παγκόσμιο τουριστικό προορισμό. Και τα οφέλη μοιράζονται παντού, αφού πάνω από τους μισούς επισκέπτες του αεροδρομίου της Καλαμάτας σε ολόκληρη την Πελοπόννησο”. 

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά

Απευθυνόμενος στους Λάκωνες αλλά και σε όλους τους Πελοποννήσιους ο Πέτρος Τατούλης σημείωσε ότι έφτασε η ώρα Να επιστρέψουμε τον φόβο πίσω, σε αυτούς που τον καλλιεργούν στην ψυχή μας. Να εγκαταλείψουμε την θολή τους ματιά που ίσα που φτάνει να δει στον ορίζοντα ..

Και να δούμε τον τόπο μας με την ματιά του αετού που πετάει ψηλά και βλέπει μακριά. Με τις δικές μας, τις δικές σας, ανεξάντλητες δυνάμεις  ”.

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Το όνειρο του Νέου Μουσείου της Σπάρτης

Αναφερόμενος πιο συγκεκριμένα στα έργα που πραγματοποιήθηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε στο Νέο Μουσείο της Σπάρτης αλλά και στην προέκταση της Λυκούργου:  Ποιο μεγαλύτερο όνειρο από το Νέο Μουσείο της Σπάρτης; Για πρώτη φορά, αγαπημένοι μου συμπολίτες και συμπολίτισσες, αυτό το έργο- σημαία όχι της Πελοποννήσου και της χώρας, αλλά της παγκοσμιότητας βρήκε δρόμο ασφαλή προκειμένου να μετατραπεί από θολή υπόσχεση σε ρεαλιστική πράξη. Το ενδιαφέρον μου για το Νέο Μουσείο της Σπάρτης δεν είναι σημερινό. Από το 2005 , και από την θέση μου ως υφυπουργός Πολιτισμού στην κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, είχα έλθει σε επαφή με το Ίδρυμα Νιάρχος προκειμένου να εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση ενός έργου που θα αποτελούσε την αιχμή του δόρατος για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος της χώρας μας. Και ασφαλώς ένα συνεχές σημείο αναφοράς της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Χρειάστηκαν χρόνια για να μπορέσουμε, μετά από άοκνες προσπάθειες, συντονισμένες ενέργειες και την υπέρβαση κάθε εμποδίου, προκειμένου να μπορούμε σήμερα να λέμε με ασφάλεια. Ναι, το Νέο Μουσείο της Σπάρτης θα είναι πια γεγονός. Έχοντας εξασφαλίσει εμείς τα απαραίτητα κονδύλια για την εκπόνιση της αρχιτεκτονικής μελέτης, που αγγίζουν τα δυόμισι εκατομμύρια ευρώ, ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός είναι σε εξέλιξη. Το διεθνές ενδιαφέρον είναι τεράστιο και όλα τα μηνύματα δημιουργούν αισιοδοξία για ένα εξαίρετο αποτέλεσμα. Ένα αρχιτεκτόνημα- κόσμημα, προμετωπίδα πολιτισμού το ίδιο, στέγη του πραγματικού πλούτου της πατρίδας μας. Το Νέο Μουσείο της Σπάρτης που θα δημιουργήσει το αφήγημα, το έμβλημα της Νέας Σπάρτης.

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Αλλάζει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου

Υπογράμμισε ακόμα πώς θα αλλάξει η είσοδος της Σπάρτης από την προέκταση της Λυκούργου, ένα έργο- σταθμό για την λακωνική πρωτεύουσα.  «Με τη νέα είσοδο της Σπάρτης, προέκταση της Λυκούργου, εξελίσσεται μια καινούργια εικόνα, με αναβαθμισμένη και σύγχρονη αισθητική και υψηλή λειτουργικότητα. Ένα έργο προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ που εξασφαλίσαμε και σήμερα είναι σε πλήρη εξέλιξη. Και αυτό το έργο, θα τα παραδώσουμε μαζί, όλοι εμείς στους πολίτες μέσα στην επόμενη θητεία μας. Και είναι βέβαιο αυτό. Γιατί σε πείσμα όλων εκείνων που επιδιώκουν η Λακωνία να γυρίσει πίσω, σε ένα θλιβερό παρελθόν, όπου οι λίγοι αντιστέκονταν με εμμονή, για τα δικά τους συμφέροντα, απέναντι στην πρόοδο των πολλών έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί. Και εμείς είμαστε εδώ να εγγυηθούμε ότι όλα όσα εκκίνησαν θα ολοκληρωθούν και ότι όσα μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει θα δώσουν οφέλη σε όλους τους Λάκωνες, σε όλα τα παιδιά».

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Δεκάδες μικρά έργα για την καθημερινότητα των κατοίκων και στα απομακρυσμένα χωριά

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε μία σύντομη αναφορά και σε άλλα αναπτυξιακά έργα που έχουν γίνει στη Λακωνία.  « Το Μουσικό Σχολείο της Σπάρτης, το 2ο Δημοτικό Σχολείο, το 12ο Νηπιαγωγείο στο Διοικητήριο, τέσσερα νέα νηπιαγωγεία στη Ριβιώτισσα, τη Μονεμβασιά , τη Νεάπολη και τους Μολάους, ένας παιδικός σταθμός και η επέκταση του Γυμνασίου στους Μολάους έχουν ήδη παραδοθεί στα νέα παιδιά μας. Την ίδια στιγμή, η νέα χειρουργική μονάδα με 19 καινούριες κλίνες λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Σπάρτης και τα Κέντρα Υγείας Βλαχιώτη, Γυθείου, Αρεόπολης και Νεάπολης έχουν εξασφαλιστεί ως προς την χρηματοδότησή τους. Έργα αποχέτευσης και  επεξεργασίας υγρών αποβλήτων  έχουν εκτελεστεί σε όλη τη Λακωνία, ενώ έχουμε αντικαταστήσει τα παλιά δίκτυα αμιάντου με σύγχρονα, ασφαλή για την υγεία δίκτυα στην Σπάρτη, την Σκάλα, την Νεάπολη και τους Μολάους. Τέλος, αθλητικές εγκαταστάσεις, τόσο αναγκαίες για τις τοπικές κοινωνίες κατασκευάζονται απ' άκρη σ' άκρη σε όλην την Λακωνία: τα γήπεδα Ξηροκαμπίου και Χρυσάφων όπου θα τοποθετηθούν μεταλλικές κερκίδες, ο ηλεκτροφωτισμός του γηπέδου Σκάλας, η προμήθεια και τοποθέτηση συνθετικού χλοοτάπητα στη γήπεδο της Νεάπολης όπου έχει ήδη υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και η ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο Ενωσιακό Γήπεδο Σπάρτης στον Άγιο Ιωάννη  που βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία, η τοποθέτηση κερκίδων στο γήπεδο του Γερακίου, και τέλος η κατασκευή Κλειστού Προπονητηρίου στην Νεάπολη είναι έργα πνοής για τις τοπικές κοινωνίες που αναζητούν ποιότητα ζωής και απαιτούν ευκαιρίες για τα παιδιά μας».

Καταλήγοντας ζήτησε από τους Λάκωνες να δώσουν τη νίκη από την πρώτη Κυριακή. «Να δώσουμε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα. Ότι εμείς έχουμε αλλάξει. Και από την Πελοπόννησο, όπως πάντα εδώ και αιώνες, αλλάζει η χώρα».

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Το λιμάνι και η μαρίνα του Γυθείου

«Το λιμάνι του Γυθείου είναι το μεγαλύτερο δημόσιο λιμενικό έργο στην Ελλάδα και φέρει την προσωπική μας σφραγίδα. Το έργο αυτό αυξάνει τη στρατηγική του θέση στο νοτιότερο χερσαίο άκρο της χώρας και επιτελεί καταλυτική λειτουργία τόσο για τον τουρισμό, όσο και για την αγροτική οικονομία της Νότιας Ελλάδας» τόνισε ο Πέτρος Τατούλης από το Γύθειο και σημείωσε «έχουμε την ικανότητα να βλέπουμε τις εξελίξεις και να προετοιμάζουμε την Πελοπόννησο κατάλληλα. Το λιμάνι του Γυθείου θα έχει κρίσιμο ρόλο σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες Νότια της Πελοποννήσου, εφόσον αυτό θα είναι που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες τόσο στο θαλάσσιο χώρο, όσο και στο χερσαίο». 

Ο κ. Τατούλης ανακοίνωσε ακόμα ότι η νέα πρόκληση για τη Λακωνία και τη Νότια Πελοπόννησο είναι η Μαρίνα του Γυθείου και ότι η Περιφέρεια έχει ήδη εκκινήσει τις διαδικασίες «αφού έχουμε τη μελέτη, τη χωροθέτηση και την αδειοδότηση, ώστε να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα μπορέσουμε να κινητοποιήσουμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές». 

Ομιλία και περιοδείες Τατούλη στη Λακωνία

Άνοδος φροντιστήριο Άργος

 

Μαθήματα Μπριτζ στην Αργολίδα

 

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.

HTML με περιορισμούς

  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.